luni, 9 iulie 2012

Tulburătoarea poveste de viaţă a lui Crin Antonescu


Tulburătoarea poveste de viaţă a lui Crin Antonescu


Crin Antonescu are vîrsta de 52 de ani. Putem spune că este în puterea vîrstei. Un OM care însă a trecut, în tot aceşti ani, prin momente dramatice, atît pentru el cît şi pentru familia lui. Iată pe scurt biografia sa, conform unor interviuri din "Libertatea" şi "Revista Q Magazine".
-În primele două-trei luni de viaţă a fost internat în spital cu mama sa, pentru că era cam bolnăvicios.
-Apoi la vîrsta de 3 ani părinţii săi, mama învăţătoare, iar tatăl, suplinitor de limba română, la Tulcea, s-au despărţit. Un adevărat şoc pentru micuţul copil George-Crin-Laurenţiu Antonescu.
-La vîrsta de 14 ani, tatăl său se înbolnăveşte de plămîni, iar Crin este nevoit să-şi urmeze tatăl pentru tratament la Iaşi, iar după tratament se întorc la Tulcea, unde Crin ocupă locul I pe ţară la Olimpiada de Istorie iar în 1978 a intrat pe locul doi la Facultatea de Istorie-Filosofie din Bucureşti.
-În anul 1981,soarta îl loveşte din nou pe Crin, prin moartea tatălui său.
-În 1982 Crin Antonescu o cunoaşte pe prima sa soţie, Aura, cu care s-a căsătorit doi ani mai tîrziu. Aura, devind între timp un foarte cunoscut medic psiholog la Spitalul Baltazar din Bucureşti, duce pe picioare o sarcină grea, iar la două luni de la naştere primul lor copil acesta s-a dus în lumea Îngerilor Cerului. Năpraznică lovitură pentru tînăra familie, după ce au aşteptat 12 ani venirea pe lume a primului lor copil. Aura şi Crin au continuat să spere în a avea un copil şi asta s-a întîmplat în 2001, cînd Aura a adus pe lume pe Irina, acum în vîrsta de 11 ani. Din păcate la două luni de la naşterea Irinei, mama sa află că are cancer ovarian iar în 2004 nu mai rezistă, şi în timp ce soţul şi copilul dorm, ea, Aura, se aruncă pe geam şi moare. Încă o tragedie de care are parte Crin Antonescu.
-În anul 2009 îi mare fratele vitreg din partea tatălui, Gabriel, medic chirurg,
dintr-o anterioară căsătorie a tatălui acestuia.
-După atîtea suferinţe, Crin Antonescu se hotărăşte să se recăsătorească în 2009 cu europarlamentarul Adina Vălean.
Tulburătoare sînt spusele lui Crin Antonescu despre prima sa soţie. Citiţi: "Ea mi-a spus un lucru tulburător. Bine, mi-a spus multe lucruri tulburătoare, mai ales în ultima perioadă. Eu o întrebam, când ea era aproape de sfârşit: “Ce-o să fac… cum să îmi duc viaţa după… cum o să am grijă de asta mică?”. Şi ea mi-a spus: “Când n-ai să mai ştii, ai să înveţi de la ea!”». Revista Q Magazine (2009)
Eu nu mai am cuvinte. Doamne, iartă-ne pe noi păcătoşii şi nu-i uita pe cei plecaţi de lîngă noi, la Tine.

GEORGICĂ BRÎNZILĂ

Sursa:
http://www.ziarultricolorul.ro/eveniment/tulburtoarea-poveste-de-via-a-lui-crin-antonescu.html